RSS

The Shants – Beautiful Was The Night

In Amerika mochten ze regelmatig mee touren met artiesten onder wie Basia Bulat, Damien Jurado en Jonathan Richman. Ondertussen trokken Skip Allums (gitaar, zang) met zijn drie bandgenoten van de formatie The Shants naar de Tail Studios te Oakland voor de opnames van het debuut “Beautiful Was The Night”. De albumtitel is een regel uit het gedicht ‘Evangeline’ van de Amerikaanse auteur H.W. Fellow.

In de meeste liedjes op deze plaat zingt zanger en liedjesschrijver Skip Allums met zijn aangrijpende stem over zijn plezierige jeugd in de steden Baton Rouge en Lafayette en schildert hij een pracht beeld van Louisiana.”Beautiful Was The Night” biedt behoedzame muziek met een geweldig gevoel voor country, folk en americana, waarin Sam Tokheim excelleert op de eenzaam snikkende pedaal steelgitaar. Voor feelgood deuntjes moet je duidelijk niet bij deze band aankloppen.

Tussen de broeierige en lome countryfolkmuziek (Morning en So Strange, These Days) kleurt het album “Beautiful Was The Night” op bepaalde momenten heel andersĀ  en minder beklemmend door de gruizige en ongedwongen songs als Evangeline Blues en Brother. Muziek met een scherp donker randje en schroeiende gitaarriffs. Daarbij maakt The Shants muziek, die geen nood heeft aan overbodige woorden. Een plaat die je vooral moet ondergaan tijdens de oudewijvenzomer.

www.theshants.tumblr.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.