RSS

Glossary – Long Live All Of Us

Zanger Joey Kneiser, tevens leider van de formatie Glossary uit Murfreesboro, Tennessee weet allang waar Abraham de mosterd vandaan haalt. Of beter gezegd waar Richards/Jagger op Exile on Main Street en Joe Strummer op London Calling van The Clash schitterden. Joey en zijn bandleden van Glossary weten op het nieuwe, zelfgeproduceerde album rock ‘n roll te combineren met stax-soul, r&b en een vleugje country.

Voor het zevende album van Glossary betrokken de bandleden voor de periode van een maand een tot opnamestudio omgebouwd huis op het platteland van Rockvale, Tennessee om in alle rust liedjes te schrijven en te werken aan de opnames. De ultieme rock ‘n roll droom, zoals Joey Kneiser onlangs verklaarde in een interview.

“Long Live All Of Us” is een sprankelende plaat waarbij Kneisers ontroerende treurstem en de scherp gearrangeerde Memphis horns op een aantal liedjes voor een smakelijk geheel zorgen. Een album van een formatie dat bij vlagen doet denken aan bands als Lucero en Replacements. Een plaat die minder rauw maar wel toegankelijker klinkt dan voorgaande albums. Een nieuwe cd met een positief en optimistisch karakter, omdat er, volgens Kneiser, in deze wereld al genoeg slecht nieuws is.

Twaalf  prachtige en mooi opgebouwde songs, die uitgewerkt zijn tot een soulvolle productie. De sfeerzetting, de vocalen, de instrumentatie, het is voor mij simpelweg niet uit te leggen wat er aan deze plaat niet zou kloppen. Als het nieuwste visitekaartje is “Long Live All Of Us” van Glossary meer dan geslaagd.

www.glossary.us

 

(Johan Schoenmakers)


0 Comments Add Yours ↓

  1. 1

    mooi stukkie Johan!