RSS

The Kentucky Headhunters – Dixie Lullabies


Als je de live-cd “Agora Ballroom-Cleveland” uit 2009 en de verzamelaars “Still Pickin'” (1994) en “Flying Under The Radar” (2006) meerekent is het pas verschenen “Dixie Lullabies” het twaalfde wapenfeit van The Kentucky Headhunters – vier veteranenrockers uit Edmonton, Kentucky. Acht jaar na het laatste album “Soul” togen Richard Young (zang, gitaar), Doug Phelps (zang, basgitaar), Greg Martin (gitaar, zang) en Fred Young (drums, zang) naar hun boerenhuis “Practice House” zonder stromend water en verwarming en de ijspegels aan het plafond om met hun power en brandende energie veertien eigen liedjes in te blikken.

Liefhebbers zoals ik van de seventies southern rockmuziek zullen zeker veel plezier beleven aan het zeer te pruimen “Dixie Lullabies”. Een plaat van vier oude rockers, die niet doen alsof ze nog twintig zijn, maar  gewoon waar ze zin in hebben. Met liedjes als Sugar Daddy, Dixie Lullabies en Just Believe daveren de heren lekker voort met heupwiegende countryrock en heerlijk twangende gitaren. Broeierig met een slepende southernrock inslag in Little Miss Blues Breaker en Just Another Night laten de mannen van The Kentucky Headhunters in Roll On Little Pretty en Tumblin’ Roses de Bakersfield-sound beleven zoals Buck Owens en Merle Haggard dat ooit bedoelde.

Muziek die teruggrijpt naar de gouden tijden van onder meer Lynyrd Skynyrd, ZZTop en Led Zeppelin’. Te voorspelbaar of niet vernieuwend genoeg? Ach, het zal allemaal wel. De heren spelen uiterst solide en met veel enthousiasme dat op de benen mikt en raak schiet. Voor de rest geen kwaad woord van mij over “Dixie Lullabies”.

www.kentuckyheadhunters.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.