RSS

Sinful Savage Tigers – Last Night Of The Revels

Bij de bespreking van het nieuwe album van de Sinful Savage Tigers uit Noord-Carolina ontkom je bijna niet aan een vergelijking te maken met het eerdere werk van staatsgenoten The Avett Brothers. “Last Night Of The Revels” is de tweede cd van Seth Martin (zang, gitaar, banjo), Seth Barden (staande bas, zang) en Andrew Marlin (mandoline,  gitaar, banjo, mondharmonica). Een album met hoofdrollen voor heerlijk rammelende en niet te weerstane aanstekelijke liedjes met een charmant, melancholisch of enerverend karakter en sterk samenzang van het akoestisch spelende trio.

Op “Last Night Of The Revels” trommelen de drie heren een hele trits aan andere muzikanten uit diverse formaties op om samen te spelen onder wie Phil Cook (Megafaun), Emily Frantz (Mandolin Orange), James Wallax (Max Indian), Bobby Britt en Chris Roszell (Big Fat Gap). Melodieus maar niet te zoet.

Met een combinatie van bluegrass, country, gospel en folkrock toveren deze gasten de meest uiteenlopende liedjes te voorschijn als The Forth Garry Horse, Kentucky Steel en Fastest On The Road. Even wuift de formatie Sinful Savage Tigers de zorgen van alle dag weg uit je hoofd. Een zeer sympathiek album en de perfecte soundtrack voor een zachte herfstdag.

www.sinfulsavagetigers.com

(Johan Schoenmakers)

 


Your Comment