RSS

Kaley Junkins – Complement


De uit Nashville afkomstige zanger en liedjesschrijver Kaley Junkins is voor mij en waarschijnlijk voor menig muziekliefhebber een nobele onbekende. Ik kan wel sympathie opbrengen voor zijn in eigen beheer uitgebracht debuutalbum “Complement”, waarop hij exceleert met indirect door Jimmy Page geïnspireerd geniaal gitaarspel en zijn schrapend, grofkorrelig stemgeluid.

Aan deze plaat werkten Al Collins (basgitaar) en Fenner Castner (drums) mee. “Complement” bevat heerlijke nonchalante akoestisch gearrangeerde rock en delicate ballads met muzikale invloeden uit de jaren vijftig, zestig en zeventig. Repertoire gelardeerd met soms heldere Everly Brothers-achtige harmonieën en een vette knipoog naar de falsetto accentjes van The Big O.


Een album met genoeg weerhaakjes om het spannend te houden. Een steengoede americanaplaat in het schemergebied van onder meer Black Crowes, Led Zeppelin’, Louvin’ Brothers en George Harrison, die niet over het hoofd gezien mag worden. Een groot compliment voor Kaley Junkins!

www.kaleyjunkins.com

(Johan Schoenmakers)

 


Comments are closed.