RSS

Jud Block – Barroom Gravity


“Rust en vrede liggen begraven op het kerkhof” – een uitspraak van de Texaanse zanger en liedjesschrijver Jud Block als ik hem in 2009  naar aanleiding van het verschijnen van het debuutalbum “Empty Chamber Music” vraag naar zijn zoektocht in de muziek. “Alles komt neer op de motivaties van sinistere, absurde en wanhopige emoties van mensen. Het leven lijkt meer een zwarte comedy dan een tragedie. Ik streef erna om dat uit te lichten in mijn muziek”.

Opgegroeid met de muzikale klanken van Waylon Jennings, Townes Van Zandt en Kris Kristofferson promoot de Amerikaan zijn intelligente, prachtige en hartverscheurende liedjes voor een appel en een ei in kleine clubs en donkerbruine kroegen. “Barroom Gravity” verschilt weinig van zijn vorige plaat, hoewel het nieuwe album rauwer klinkt.


De liedjes van de singer-songwriter hebben een hoge poëtische waarde met een ironische en donkere ondertoon. Sfeerbepalend voor “Barroom Gravity”  zijn Juds dissonante stemgeluid, de intensiteit tijdens het beroeren van de kale snaren van zijn akoestische gitaar en de meetreurende viool. Deze plaat draait niet om geld of succes, maar om gevoel en bevlogenheid. IJzingwekkend mooi is dan ook Blocks eerbetoon aan de Schotse zanger en romanticus Stuart Adamson in Big Country’s Chance. “Barroom Gravity” is een plaat om in te kaderen. Een cd die je het best verticaal vanuit je bank tot je laat komen.

www.myspace.com/judblock

 

(Johan Schoenmakers)


0 Comments Add Yours ↓

  1. 1

    Johan,
    Thank you so much for taking the time to listen to the CD and write such a nice review. It truly means a lot to sub-undeground musicians such as myself. Just one thing, it’d be better for folks to contact me, etc., at my Reverbnation page — http://www.reverbnation.com/judblock. Again, thank you.Your Comment