RSS

Een Serie Maandelijkse Rootsconcerten in Het Groene Koffiehuis te Geldrop

Op woensdag 11 januari 2012 wordt het startsein gegeven voor een nieuwe concertserie onder de noemer “Roots In ‘t Groen” welke plaats vinden in het Groen Koffiehuis, Heuvel 23 in Geldrop. Gedurende het jaar 2012 worden er in principe  op de eerste woensdag van de maand – uitgezonderd in januari de tweede woensdag – één of meerdere muzikanten in het Geldropse Koffiehuis verwacht.

De gemeenschappelijke factor is dat ze  hun muziek (semi-)akoestisch ten gehore brengen. Zo wordt  onder genot van een hapje en/of drankje een ontspannen luisterambiance  gecreëerd waarbij het publiek op informele wijze in contact wordt gebracht met rootsmuziek. De bedoeling is dat verschillende genres zoals jazz- roots-, folk- en bluesmuziek aan bod komen en dat tijdens deze avonden de liefhebbers van pure, authentieke muziek aan hun trekken komen. Organisator Eus Jonkergouw mikt op een publiek dat niet aan leeftijd gebonden is want er zullen zowel gevestigde internationale namen als jong en locaal talent hun weg het Groen Koffiehuis vinden. Jonkergouw beloofd een reeks van concerten van hoog nivo  want het moet voor de mensen een avond worden dat ze er blindelings op kunnen vertrouwen dat er kwaliteit wordt geboden.

Het spits wordt afgebeten door het duo Mathieu Pesqué & Roll Pignault dat op woensdag 11 januari in Geldrop wordt verwacht. Het tweetal is afkomstig uit het zuiden van Frankrijk en bewijst dat bluesmuziek een universele wereldtaal is. Mathieu’s stijl van gitaar spelen is afgeleid van de traditionele folk en blues zoals die werd gespeeld in de Mississippi Delta. Hij is in het gezelschap van harmonicaspeler Roll Pignault die tevens vertrouwd is met de rock van Bruce Springsteen. Een bijzondere combinatie dus waarbij de lapsteel gitaar naast de bluesharp klinken alsof de pré-war blues een magische aantrekkingskracht op de twee uitoefenden. De geesten van Skip James, Brownie McGhee & Sonny Terry waren rond in hun muziek. Tegelijk klinkt hun blues eigentijds en fris als die van bijvoorbeeld Ben Harper en Kelly Joe Phelps. Ze trekken bekende en minder bekende bluessongs naar zich toe en weten daarnaast ook te overtuigen met uitstekende songs van eigen makelij die ze bovendien allemaal in accentloos Engels zingen met een mooie rootsy stem. Dat belooft alvast veel voor aankomende reeks concerten in het nieuwe jaar.

11-01: Mathieu Pesqué & Roll Pignault (Fra)
www.mathieupesque.com
01-02: Alicia McGovern (USA)
www.aliciamcgovernmusic.com
07-03: Wizz Jones (UK) en Britt Jansen (NL)
www.wizzjones.com en www.brittjansen.nl

Info over concerten op 4 april, 2 mei en 6 juni volgt.

Gratis entree. ‘t Groen Koffiehuis, Heuvel 23, 5664 HL Geldrop. Tel.  040  286 23 27.

Facebook: www.facebook.com/pages/Roots-In-t-Groen/253704941346689?ref=ts

 

 


Comments are closed.