RSS

Adam Arcuragi – Like A Fire That Consumes All Before It …

De Amerikaanse folk en altcountry troubadour Adam Arcuragi heeft de afgelopen vier jaar twee albums uitgebracht met muziek die hij death gospel heeft genoemd. Binnen een kring van muziekproevers heeft de rijzende ster inmiddels aan beide kanten van de Atlantische Oceaan veel bekendheid verworven. Hij is niet ge├»nteresseerd in het schrijven van liefdesliedjes voor tieners. Op zijn nieuwe cd “Like A fire That Consumes All Before It …” valt hij dan ook echte relaties aan op de mooiste manier die je je kunt voorstellen. De dood is een ander terugkerend thema op deze plaat. Niet op een morbide manier. Dood ga je allemaal wel een keer, vindt Adam. Geniet van het leven en maak er geen punt van. Opvallend is de albumtitel. Adam: ‘a title that represents a sort of double word score in that it is both a line from The Iliad and the name of a painting by Cy Twombly’.

Voor het derde album “Like A Fire That Consumes All Before It …dat via suburban records in ons land wordt gedistribueerd, werd Duane Lundy (Daniel Martin Moore, Ben Sollee) bereid gevonden plaats te nemen achter de productietafel. Het nieuwe album werd over een periode van twaalf dagen voor het grootste deel live in de Kentucky studio opgenomen. Een plaat waarop Adams krachtig stemgeluid word bijgestaan door The Lupine Chorale Society. Een koor dat in een continu wisselende samenstelling bestaat uit leden van onder meer de formaties War Of The Drugs, These United States en Rogue Wave.


Op de semi-akoestische cd heeft Adam Arcuragi zich laten inspireren door de productiestijl van Phil Spector, de gesjeesde godfather met zijn torenhoge wall of sound, traditionele hymns en folkliedjes uit het begin van de twintigste eeuw. “Like A Fire That Consumes All Before It…” is een prima cd met de donkere kant van de gospelmuziek, waar je misschien in het begin doorheen moet prikken. Van grotesk naar subtiel en van melodramatisch naar introvert. De elf spirituele, hartverwarmende of eerlijke liedjes in een combinatie van regelmatig herhalende refreinen, een intense sfeer en de productie van Duane Lundy slepen zich van het ene naar het andere hoogtepunt voort.

www.adamarcuragi.com

(Johan Schoenmakers)

 


0 Comments Add Yours ↓

  1. Walter #
    1

    Meer dan het beluisteren waard !