RSS

Julian Sas – Bound To Roll

In de aanloop naar een drie maanden durende clubtour van de charismatische bluesman Julian Sas presenteerde het podiumbeest,  ondersteund door de superstrakke begeleiding van Tenny Tahamata (basgitaar) en Rob Heijne (drums) op vrijdag 27 januari voor een grootschalig publiek in de Zoetermeerse Boerderij de nieuwe liedjes van het album “Bound To Roll”. Op de positie waar ik voor het podium stond liet jammergenoeg het geluid veel te wensen over. Teveel bas, weinig Sas’ gitaarspel en zijn vocalen te zacht. Het overige publiek scheen maling te hebben aan wat voor geluidsissues dan ook en genoot met volle teugen van het optreden. Een strakke set van het powertrio , regelmatig bijgestaan door hammondorgelspeler  Willem van der Schoof. De cd-presentatie van “Bound To Roll” was van het begin tot het eind één groot feest, waarbij het speelplezier duidelijk van de band afstraalde.

Diep geworteld in de powerblues hoef je van deze hardwerkende en opwindende bluesgitarist van Nederlandse bodem geen vernieuwende muziek te verwachten. Julian beleeft en verwoord de blues zoals hij die zelf voelt met passie en virtuositeit. Een verrijking van zijn leven na het beluisteren van de lp “Are You Experienced” van Jimmy Hendrix. Baanbrekend voor die tijd zonder gebruik van de geavanceerde opnameapparatuur waarover we nu kunnen beschikken. Muziek maken is dan ook voor Julian een emotionele lading. De gezondste drug die er is, volgens de uit de Gelderse bluesdelta afkomstige muzikant.

http://www.youtube.com/watch?v=txt32JlbOM0&feature=related

Ruim twee en half jaar nam het schrijven voor het nieuwe album in beslag. Lang? Wat heet lang in een muziekwereld waar het internet en de sociale media een belangrijke rol zijn gaan spelen. Het in de Rodisc studio te Tiel opgenomen “Bound To Roll” is de opvolger van de in 2007 verschenen “Resurrection”. “Bound To Roll” is een plaat zonder languitgesponnen nummers of oeverloos gitaargepiel.  Deze plaat bestaat uit negen eigen liedjes en uitvoeringen van 30 Days In The Hole (Humble Pie) , de killersong Highway 61 Revisted (Bob Dylan) en een onvermijdelijke Rory Gallagher cover (Shadow Play). Liedjes van rond de vier á vijf minuten, die handelen over onderwerpen als de liefde (How Could I’ve Been So Blind), Pijn (Mercy), verdriet (Blues Won’t Stay) en vreugde (Bound To Roll). Dynamisch en agressief spelend in Tear It Up of hartverwarmend in het ingetogen en akoestische Ain’t Back Down.

Met deze plaat brengt Julian Sas wederom zijn fans in beroering met scherp en intens gitaarspel gekoppeld aan zijn krachtige strot. Julian, Tenny en Rob kennen zowel op de buhne als op deze cd maar één inzet en die is altijd aanzienlijk meer dan 100%.

04-02: Lantaarn, Hellendoorn    
11-02: Iduna, Drachten
18-02: Tivoli, Utrecht
25-02: Het Hart, Eefde
26-02: Wilhelmina, Eindhoven
02-03: P60, Amstelveen
03-03: De Bosuil, Weert
09-03: P3, Purmerend
10-03: ‘t Beest, Goes
17-03: Zwaantje, Deest
24-03: Blues Alive, Cuijk
31-03: De Kelder, Amersfoort    
07-04: De Kade, Wijdewormer
14-04: Het Paard, Den Haag
12-05: Podium Underground, Lelystad
19-05: Calypso Bluesinwijk, Wijk bij Duurstede
25-05: De Vorstin, Hilversum
27-05: Ribs & Blues Festival, Raalte
01-06: Sportpark Festival, Budel

 

www.juliansas.com

www.cavalier-musicmanagement.com

(Johan Schoenmakers)

 

 


Comments are closed.