RSS

Lissie – Live At Shepherd’s Bush Empire

Drie jaar geleden maakte de Amerikaanse songstress Lissie een overweldigende indruk met haar bloedstollend mooie EP’tje Why You Runnin’. Een jaar later volgde haar langverwachte debuutalbum Catching A Tiger, een plaat die door toedoen van producers Jacquire King en Bill Reynolds te weinig bracht van het talent en de klasse die Lissie in beginsel te bieden heeft.

Om hoeveel talent het precies gaat, is te horen op Live At Shepherd’s Bush Empire, de neerslag van een optreden dat Lissie met haar band gaf in december 2010. Geen idee waarom haar platenmaatschappij het nodig vond om ruim een jaar te wachten met de release van de cd/dvd, maar goed, het plaatje en de dvd (uitgebracht in Region 0 NTSC versie) liggen er eindelijk zodat ook degenen die die avond in november níét in Londen waren nu ook kunnen meegenieten van het heerlijke concert dat Lissie daar gaf.

Dit livealbum, waarop vooral songs staan van Catching A Tiger, maakt meteen ook duidelijk dat met name die plaat stukken beter had kunnen klinken als die plaat zou zijn geproducet door iemand die voeling heeft met de kristalheldere muziek die jongedame Maurus maakt. Dat gezegd zijnde, zijn het toch de nummers die op Why You Runnin’ staan (voor de titels, zie http://www.altcountryforum.nl/2009/12/28/lissie-why-you-runnin/), aangevuld met het fraaie Bully, die hier met de hoofdprijzen gaan lopen.

 

www.lissie.com

www.myspace.com/lissiemusic


0 Comments Add Yours ↓

  1. marco #
    1

    Ik ben het helemaal met Martin eens. Haar cd is veel te over geproduceerd.