RSS

Dan London – Happy To See Me

Wie spontaan buikloop krijgt van de vele verwijzingen naar onder meer the sixties en The Kinks met hun rauwe, geile sound waar rock in de eerste plaats voor staat, staakt nu beter het lezen van deze recensie. Woonachtig in de historische wijk Jamaica Plain in Boston, Massachusetts duikt de basgitarist Dan London van de ambachtelijke americanasmeden The Long Walls op zijn solo-debuutplaat de bodemloze schatkist in en biedt ons een berg aan plezierige sixtiespopdeuntjes, lekker eenvoudig neigend naar lofi. De muziek op “Happy To See Me” rammelt als een gammele kar, bijtend en aards met een ruw of eigenwijs randje in een prettige kroegsfeer.

“Happy to See Me” gaat over het leven als een proces van voortdurende verandering met constante tegenstrijden tussen je hart en je hoofd. Een scherpe blik op de problemen in ons voortbestaan. Zoals gezegd hoor je in de negen energieke gitaarliedjes de elektrische invloeden van The Kinks, waarin de gitaren heerlijk los mogen gaan in combinatie met Dans aangrijpende, op de grens van het valse, stemgeluid. Het zal mij een worst wezen, zolang hij maar met een stel oude bevriende muzikanten de ene na de andere rockparel blijft uitkakken. Als de stroom even onderbroken wordt krijg je een vijftal aangename akoestische nummers, volgestouwd met overheerlijke honingzoete twinkeltjes.  Melancholisch met een trefzekere gitaar of een aanstekelijke pianomelodie, langzaam openbloeiend met zwierige strijkers en een fluwelen achtergrondkoortje. Alsof Phil Spectors Wall of Sound in akoestische setting wordt gespeeld.

In elk van de genres voelt London zich op deze plaat perfect thuis en bewaart hij toch zijn eigenheid. “Happy To See Me” is een cd om naar te luisteren, de tijd te doden in de file of in de trein, als achtergrond bij uiteenlopende bezigheden, om bij te vrijen, of gewoon…zomaar. “Happy To See Me” van Dan London is rauwkost van het verplichte soort.

www.danlondon.net
http://danlondon.bandcamp.com

(Johan Schoenmakers)

 


0 Comments Add Yours ↓

  1. 1

    Thanks for the review. I wish I spoke Dutch. Google translates words in strange ways.

    Thanks again.

    Dan LondonYour Comment