RSS

Koos Gijsman: Jaarlijstje 2012

1. Phantom Limb – In The Pines

The Pines is een verzameling liedjes uit de hoogste categorie waarbij in de vele details de geest opgeroepen wordt van de allerfraaiste instrumentaties die de verschillende genres door de jaren heen te bieden hebben gehad.”

 

 

2. Husky – Forever So

“Eens in de zoveel maanden komt er een album uit dat zich kwalitatief onderscheidt van al het overige dat in de markt gezet wordt. Kenmerkend voor zo’n album is dat het je direct vanaf het eerste lied je bij de strot grijpt en niet meer loslaat.”

 

 

3. Sarah Mc Quaid – The Plum Tree And The Rose

The Plum Tree And The Rose zal waarschijnlijk te intens zijn voor de argeloze luisteraar, maar is een must voor de ware liefhebber. Als je ervan houdt is de impact direct enorm en de liefde voor deze muziek onvoorwaardelijk.”

 

 

4. Anais Mitchell – Young Man InAmerica

“Opnieuw kruipt Anaïs in de huid van een groot aantal karakters die zij met haar exceptionele literaire kwaliteiten tot leven wekt. Het maakt dit album tot een toonbeeld van de overlevingsdrang en medemenselijkheid die onze soort betekenis geeft.”

 

 

5. Oddfellow’s Casino – The Raven’s Empire

The Raven’s Empire laveert tussen epische georkestreerde nummers piano tracks, alle gecentreerd rond de thema’s van beklijvende en dood.”

 

 

 

6. Hoots & Hellmouth – Salt

“Puttend uit een uitgebreid instrumentarium voegt het collectief de allerfraaiste nuances toe aan het klankbeeld waardoor de toch al onweerstaanbare melodielijnen optimaal tot hun recht komen.”

 

 

 

7. Malcolm Holcombe – Down The River

“Ook op zijn jongste album bedient Malcolm zich van zijn typische lyrische stijlopvattingen waarbinnen hij een link legt tussen bijtend realisme en een ondefinieerbaar type ironie dat echter altijd de spijker op de kop slaat.”

 

 

8. Hiss Golden Messenger – Poor Moon

“Op Scotts lied Dreamwood na heeft Taylor het schrijven van alle composities voor zijn rekening genomen. Liedjes die hij met zijn innemende voordracht en indringend stemgeluid een aparte plaats in het genre bezorgt.”

 

 

9. Dave Mc Graw & Mandy Fer -Seed Of A Pine

“Elegant en melancholisch met een scherp randje. Ze winden mij moeiteloos om hun vinger. De verovering is subtiel maar meedogenloos. Terwijl de vrieskou is verdwenen en de lente en de stralende voorjaarszon in aantocht is ben ik weer een ontdekking rijker.”

 

 

10. The Wilderness OfManitoba-IslandOfEchoes

“De folkliedjes – die een magisch karakter en geheel eigen geluid hebben– zijn lieflijk en rustig en met veel gevoel gebracht. In de muziek komt veel intensiteit vrij, mede dankzij de geslaagde en sterke, af en toe hypnotiserende en pastorale man-vrouwsamenzang.”


0 Comments Add Yours ↓

  1. Arjan post #
    1

    Verrassende lijst Koos, ken er een flink aantal niet van. Ik ga eens luisteren in weke hoek(en) ik dit moet zoeken.

  2. 2

    Ben benieuwd naar jouw luisterervaringen, Arjan.

    Vond het zelf een fantastisch jaar en heb ook erg genoten van deze albums.