RSS

Diepe Buiging Voor Colin Blunstone In De Zoetermeerse Boerderij

Een korte tocht langs een vijftal Nederlandse concertzalen bracht de Britse zangicoon Colin Blunstone  op zaterdag 5 oktober op het podium van de langzaam aan volgelopen Boerderij aan de Amerikaweg te Zoetermeer, waar mooi op tijd de zaallichten dimden. Het op fraaie wijze gespeelde en het door Rod  Argent geschreven She Loves The Way They Love Her,  aanvankelijk bedoeld voor het nooit uitgebrachte  Zombies album “R.I.P.” vormde de aftrap voor een puntgaaf muzikaal avondje. Een enerverende reis tussen nostalgie en relevantie. De halve speellijst bestond uit materiaal van zijn debuutplaat “One Year” uit 1971 en zijn recentste werk “On The Air Tonight” uit 2012.

Nummers die tevens ruimschoots zijn vertegenwoordigd op de onlangs via Universal Music uitgebrachte driedelige cd-set “Collected” met een verzameling van zestig liedjes en een mooi boekje met persoonlijke  verhaaltjes.  Vijftig jaar geleden scoorde de toen negentienjarige Blunstone als zanger van de formatie The Zombies een wereldhit met het nummer She’s Not There . Een staalkaart uit zijn omvangrijke oeuvre kon dan ook niet uitblijven.

Colin mag dan op leeftijd zijn, de houdbaarheidsdatum van zijn krachtig, warm en soulvol stemgeluid  is nog lang niet verstreken. In de Zoetermeerse Boerderij  zette de uitermate geconcentreerde 69-jarige  sympathieke Brit samen met Tom Toomey (gitaar), Steve Rodford (drums) Pete Billington (toetsen) en Elliot Mason (basgitaar) een boeiende en professionele show neer met een grote hoeveelheid aan kwaliteitsmuziek en vele genietbare piekmomenten. Hij is blij terug te zijn in De Boerderij. ‘This venue is hot and the best in this country, maybe the best in Europe too’. Het publiek onthaalde nummers als Wild Places, Caroline Goodbye en het motownjuweeltje What Becomes Of A Broken Hearted met veel enthousiasme en smolt heerlijk  weg bij verstilde pareltjes als Though You’re Far Away en Keep The Curtains Closed. Een groot deel van  de aanwezigen ging pas echt los bij  Blunstone’s bekende solosuccessen Don’t Believe In Miracles, Wonderful en I Want Some More. Op het einde van de avond zorgden de legendarische hits van The Zombies She’s Not There en Time Of The Season voor het ongehinderd naar boven komen van nostalgische gevoelens.

Bij de inzet van het populaire zemelliedje Old & Wise steeg een diepe zucht op van vertrouwde herkenning, gevolgd door Colins magistrale, hartverscheurende vocale uithalen. Zeldzame klasse zonder stemslijtage of valse noot. Breekbaar, energiek, gevoelig vol drama  Dit is echte emotie. Dat zijn verkoopstand direct na het optreden zowat onder de voet werd gelopen door de kooplustigen, zegt evenveel als de uiterst positieve reacties over zijn Zoetermeerse show.

Tekst: Johan Schoenmakers

Foto’s: Tineke Beckers


0 Comments Add Yours ↓

  1. Joke VanderLaan #
    1

    Helemaal mee eens, ben al 50 jaar Fan.Heb hem voor het eest ontmoet in de 90ties. het is een schat en zolang Colin blijft komen, kom ik ook PESPECT