RSS

Lily & Madeleine – Fumes

 

 

Uit de stad Indianapolis waar de jaarlijkse 24-uurs autorace voor veel opschudding zorgt, begroeten we de zusjes Lily & Madeleine Jurkiewicz. Ze bezoeken het college, zingen samen covers van bekende liedjes, maken opnames in de huiskamer en sturen die op naar YouTube. Ze worden ontdekt en mogen op Sufjans Stevens’ Asthmatic Kitty label hun EP The Weight Of The Globe uitbrengen. Vorig jaar verscheen hun gelijknamige debuutalbum dat vooraf werd gegaan door hun tv-debuut in het CBS-programma This Morning.

Hun jongste album heet Fumes en bevat elf liedjes in het folkpopgenre. De samenzang van de meiden is fraai, de liedjes klinken lekker in het gehoor en de instrumentaties zijn adequaat. De vergelijking met Europese zusteracts als First Aid Kit en Smoke Fairies vallen echter nadelig uit voor de meisjes Jurkiewicz. De muziek van hun Europese tegenhangers is over de hele linie een stuk spannender dan het vrij vlakke repertoire op Fumes. Slecht is dit album zeker niet maar op het onderdeel damesduo komt de echte topklasse uit Europa.

www.lilandmad.com

(Koos Gijsman)


0 Comments Add Yours ↓

  1. Erix #
    1

    Indianapolis? 24-uurs race? Even googlen redactie! Daytona kent een beroemde 24-uursrace en Indianapolis heeft zijn 500 mijl.