RSS

***WIN WIN*** Kaartjes voor Bettye Lavette eenmalig Paradiso optreden

De Amerikaanse soulzangeres Bettye LaVette komt op 17 maart naar Nederland voor een eenmalig concert in Paradiso, Amsterdam. Op magistrale wijze weet deze meervoudig Grammy Award genomineerde rasartiest een pure en ronduit sfeervolle soul en R&B wending te geven aan country, rock, pop en blues.

Al vroeg kwam LaVette in aanraking met muziek. Op haar 16e bracht zij haar eerste single ‘My Man – He’s A Loving Man’ uit (1962). Deze eindige hoog in de R&B charts, wat aanleiding gaf voor haar eerste nationale tour met o.a. Ben E. King, Clyde McPhatter en andere labelgenoten op Atlantic Records. Haar tweede hit ‘Let Me Down Easy’ volgde twee jaar later. Haar muzikale carrière kreeg een wending en bracht LaVette op de planken van Broadway, waar ze de rol van Sweet Georgia Brown vertolkte in de musical ‘Bubbling Brown Sugar’ en waarmee ze een Toni Award in de wacht sleepte.

In de jaren die volgden bleef LaVette actief in het uitbrengen van muziek. Sterk terug kwam ze met haar album ‘A Woman Like Me’ uit 2003. Haar definitieve doorbraak bij het grote publiek beleefde zij met de bejubelend ontvangen plaat ‘I’ve Got My Own Hell To Raise’ dat in 2005 verscheen. In 2007 kwam ze uit met ‘The Scene Of The Crime’. Deze leverde haar de eerste Grammy Award nominatie op. De tweede nominatie volgde met ‘Interpretations: The British Rock Songbook’ uit 2010. Het meest recente werk dat LaVette uitbracht is het album “Worthy waarop ze nummers covert van onder meer Bob Dylan, Randall Bramlett, Jagger & Richards en Mickey Newbury.

Wil je kans maken op kaartjes voor dit optreden, stuur dan een emailbericht naar altcountryforum@gmail.com

 


0 Comments Add Yours ↓

 1. Mike van Gasteren #
  1

  Hey hallo.

  Het lijkt me geweldig om de kaartjes te winnen voor Bettye Lavette, mijn vriendin is er al jaren fan van. Het lijkt mij top om haar met de kaartjes te verassen, dat heeft ze ook dubbel en dik verdient. En natuurlijk zouden we er heel graag bij willen zijn.

  Met vriendelijke groete

  mike van Gasteren