RSS

Slothrust – The Pact

The Pact

Maak de borst maar nat, want Leah Wellbaum (zang, gitaar), Kyle Bann (basgitaar) en Will Gorin (drums) van het Amerikaanse trio Slothrust zijn klaar om Europa te veroveren. Oftewel: de optredens in Engeland, Frankrijk, Duitsland en ons land zijn geboekt. Waarschijnlijk komen de composities de band gemakkelijk aanvliegen. “The Pact” is namelijk het vierde album in zes jaar tijd van Slothrust. Productief en creatief, want het gezelschap verschijnt bovendien binnenkort in een eigen videospel, waarin je op toernee gaat met de band.

Een betere opener met Double Down had Slothrust sowieso niet kunnen kiezen voor deze cd, dat bol staat van de variatie. Een lied met een ijzersterke gitaar melodie, prettig gefluit, een aanstekelijk rockritme en een zangeres met referenties naar Linda Perry van de one-hit-wonder 4 Non Blondes. Daarnaast is de openingszin ‘I Do What I Want, I Say What I Want heel toepasselijk voor een album met jaren negentig elementen, waarop je regelmatig op het verkeerde been wordt gezet. Naast Double Down springen er bij strak gespeelde grunge en punknummers als Peach waar Wellbaum op zoek is naar haar innerlijke kind en Planetarium  over de zelfvernieting van de natuur de vonken vanaf.

Op momenten waar het allemaal iets te luidruchtig dreigt te worden komt de band met semi-akoestische nummers aanzetten waar het gepolijste karakter en een flinke dosis melancholie vanaf druipen. En soms eist Slothrust met blazers de volle aandacht op (For Robin). Of stelt zich met weinig middelen kwetsbaar op (Travel Bug). Deze afwisseling is van harte welkom op een album dat geen seconde verveelt.

29-01: Amsterdam, Melkweg

www.slothrust.com

(Jan Schuster-De Jong)


Comments are closed.