RSS

Mina Tindle, Sarah Walk en Widowspeak met nieuw solowerk

SISTER

De in New York geresideerde parisienne Pauline de Lassus opent onder haar pseudoniem Mina Tindle dit trio aan damesplaten met fijnbesnaarde en zwoele indie softpop. De echtgenote van The National gitarist Bryce Dessner en de aangename ontdekking van Sufjan Stevens serveert met “Sister” haar derde solo wapenfeit in acht jaar tijd. Ondersteund door Thomas Barlett als producer, maar ook als muzikant zorgt Tindle voor een vriendelijk klinkend album, dat bevolkt wordt door allerlei mythische wezens, zoals leeuwen in parade, geliefden die zich tot kannibalen wenden, koningen en sirenes en vrouwen met vleugels.

Als een groot fabeldichter onthult Tindle met haar betoverende en fragiele strot en de uitzonderlijk mooie instrumentatie van haar muzikale begeleiders de pijnlijke waarheden over al het gevaar in het menselijke hart. Gedragen breekbare pracht met theatrale elementen. Een schoonheid van een album met als schitterende hoogtepunt Triptyque.

www.minatindle.com

 

Another Me

Na haar openbaring over turbulente liefdeslevens als lesbienne op haar debuutplaat “Little Black Book” uit 2017 klinkt de Amerikaanse singer-songwriter Sarah Walk op “Another Me” feministischer dan ooit. In felle verwoordingen haalt ze thema’s aan als vrouwenhaat en kwetsbaarheid. Een persoonlijke strijd die met ferme kracht wordt ondersteund door haar stemgeluid, waaruit vooral boosheid en verontwaardiging klinkt. Veelal door fluweelzachte en delicate popklanken omlijst. Van hedendaagse electronische beats tot aan ouderwets klinkende pianoballads. Geproduceerd door Leo Abrahams (Sam Amidon, Regina Spektor, Katie Melua) zet Walk met de opener Unravel duidelijk de toon:

Nothings hurt me more than men that grew up with no consequences
Why is it my job to fix this mess?
You’re always ready to defend, you hear my concern as anger
And no one likes an angry woman
You had it all
You gave nothing, you won’t listen at all
You kept me small
Don’t say you love me
If this is loving then you don’t know love at all

‘Niemand houdt van een boze vrouw”, aldus de Californische. ‘Ik wilde met deze plaat duidelijk maken dat er zoveel is dat vrouwen voelen en ervaren buiten wat er bestaat in romantische relaties’. ‘Een vrouw zijn, leren grenzen te stellen zonder verontschuldigingen en zelfverzekerd zijn zonder je daarvoor schuldig te voelen. Leren hoe je geheel zonder verwachting kunt liefhebben’.

www.sarahwalkmusic.com

 

Plum (White)

Misschien wel de perfecte achtergrondplaat van dit jaar komt van het Amerkaanse duo Widowspeak. Warme gitaarklanken van Robert Earl Thomas, een onderliggend toetsentapijtje en het honingzoete stemgeluid van Molly Hamilton zorgen voor bijna veertig minuten luchtige americana en dromerige folkrock. Lieflijk en warm, waardoor de grote kans bestaat dat “Plum” onopgemerkt wegkabbelt.

www.widowspeakforever.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)

 

 


Comments are closed.