RSS

Holy Motors – Horse

Horse

Er zijn van die bands die in een bepaalde tijd van je leven veel voor je betekenen, maar op een gegeven moment uit beeld verdwijnen. Cowboy Junkies en Mazzy Star wisten in hun begin fase met gotische americana en de gelaagde sluier van lome, atmosferische kampvuur en droompop muziek direct grote indruk op mij te maken. In dat licht tapt het Estlandse gezelschap Holy Motors qua sfeer overtuigend uit een vergelijkbaar vaatje.

De muziek van het zeven jaar geleden opgerichte kwartet heeft een hypnotische kracht die luisteraars vrij snel naar binnen trekt en laat verlangen naar meer. Meer mag er zeker komen, want hun nieuwe wapenfeit klokt slechts 32 minuten. Opgroeiend in het voormalige door de Sovjet-Unie bezette land had een diepgaand effect, die zich altijd aangetrokken voelde tot Amerikaanse film, muziek en kunst.

Dit resulteert in het vermogen teksten en muziek te pennen,´die resoneren met de eenzame kant die we allemaal hebben´. Dat levert acht sterke nummers op, die op aangename en hemelse wijze laveren tussen een ondoordringbare, duistere spaghetti western stijl, galmende shoegaze en een fijne dosis aan psychedelica.

Voeg daar Eliann Tulve´s onheilspellende reìncarnatie van Margo Timmins (Cowboy Junkies) en de intrigerende, bluesy gitaarlijntjes van Lauri Raus aan toe. En je heb met Horse een plaat, waarmee het heerlijk vertoeven is en de perfecte soundtrack zou kunnen zijn voor een barscene in David Lynchs toekomstige aflevering van Twin Peaks.

https://holymotorsband.bandcamp.com/

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment