RSS

Death Bells – New Signs Of Life

New Signs of Life

Soms kan recenseren heel eenvoudig zijn. Als je met muzikale referenties kan strooien, omdat het er zo dik bovenop ligt dat je er echt niet aan ontkomt. Doordat zanger Will Canning van het in 2015 opgerichte Death Bells een soortgelijke monotone bariton heeft als Interpols Paul Banks is dat de eerst voor de hand liggende verwijzing.

En het donkere geluid, de galmende gitaren, melodische baslijntjes, elektronische elementen en de diepe drums zijn overduidelijk geïnspireerd door bandjes als Interpol, Echo & the Bunnymen, The National en The Editors. Heb je niet genoeg aan hun platen en wil je iets soortgelijks horen? Dan zit je bij “New Signs Of Life” met gepolijste synthpop en new wave gerelateerd, hitgevoelig materiaal als gebakken.

Death Bells is zowel in hun thuisland als daarbuiten een steunpilaar in het alternatieve underground circuit. Een bandnaam die afkomstig is van een Zuid-Koreaanse horrorfilm. Van oorsprong een zeskoppige, Australische act vormen Will Canning en Remy Veselis tegenwoordig een duo. Tijdens plaatopnames en optredens worden de gelederen onder meer versterkt door drummer Colin Knight en saxofonist Spencer Wiles.

” We verdwijnen toch allemaal “, zingt Will op het refrein van Heavenly Bodies. Het openingsnummer van het tweede album van Death Bells. Zoals veel teksten op “New Signs Of Life” voelt dat refrein passend aan in een jaar, waarin persoonlijke ontwrichting het nieuwe normaal is geworden.

https://deathbellsband.bandcamp.com/album/new-signs-of-life

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)

 


Your Comment