RSS

Jay WayeS – Just A Friend

Jay WayeS Ep Releaseconcert mmv Bluebird Café at Stadstheater De Boemel, bleyemakerij in de Spoorzone 013, Tilburg

Als ik de naam van Jay WayeS op de hoes van het mini album “Just A Friend” zie staan gaan mijn oren spitsen. Voor mij onbekend, maar dat hoeft niet onbemind te maken. Wij van het Altcountryforum richten ons namelijk op de doelgroep, die ver onder de radar opereren. Dan is de Tilburgse Jay Wayes, wiens nieuwe wapenfeit via mijn goede vrienden van Continental Record Services wordt gedistribueerd, een welkome gast op onze website.

Jay WayeS is het pseudoniem van Jan Wim Schoenmakers en heet ons op zijn website welkom in de “etalage” van zijn liedjesmakerij! Warme muziek waar hart en ziel inzit en veel beter kan de 65- jarige Tilburger het niet verwoorden. Met liefde voor de muziek gemaakt. Het genre en zijn ietwat beperkte zangkunsten maken niet zoveel uit, als het maar karakter en diepgang heeft. Kijk maar naar ouwe rotten onder wie Bob Dylan en Neil Young met behoorlijk gebrekkige vocale kwaliteiten, maar het raakt je wel door merg en been.

“Just A Friend” mag er zeker wezen. Dat Stephen Stills muziekheld nummer 1 is voor Jay WayeS en The Beatles heel belangrijk zijn valt terug te horen op het krap 26 minuten durend schijfje. Gevat in zes goede melodieuze liedjes, waar ik erg van geniet, die onder meer gedomineerd worden door zijn akoestische gitaar en adembenemende meerstemmige zangpartijen. Hij krijgt hulp van onder anderen multi-instrumentalist BJ Baartmans, Bart de Win (orgel), Peer Desmense (steelgitaar), Joost van Es (viool) en Marcel Smulders (akoestische gitaar, zang).

www.schoenmaat.eu

(Johan Schoenmakers)


Your Comment