RSS

Jon Batiste – WE ARE

WE ARE
\

Een titel in hoofdletters, en ook de nummers zelf staan vermeld met de caps lock aan.

Jon Batiste wil duidelijk aandacht voor zijn nieuwe album, een album welke een andere richting opgaat, wat al viel op te maken aan de eerder verschenen singles.


Het jazz-pad is niet meer de hoofdweg, het is nu van alles wat: soul, rhythm and blues, funk, pop en nog een restje jazz. We horen voor het eerst zelfs raps terug op een Batiste album WHATCHUTALKINBOUT en BOY HOOD met PJ Morton en Trombone Shorty).

Alsof Jon de gehele zwarte muziekgeschiedenis in één album wil gieten. Dat gaat dus niet lukken in 38 minuten en daarmee is WE ARE ook wel een bonte toverbal geworden waar weinig echte lijn in te ontwaren valt.

Maar is dat erg? Welnee! WE ARE is een heerlijke trip met nummers die telkens vertrouwd aanvoelen en mij een heerlijk gevoel geven. Even dat straaltje zonlicht waar we zo naar snakken.

Of het nu gaat om de grootste opener WE ARE met koor en stevig blaaswerk, de relaxte soul van CRY, de piano-jazz op MOVEMENT 11′ of het uiterst vrolijke I NEED YOU (alleen van die clip al kan een mens blij worden): het is allemaal goed gedaan.

Ik had Jon Batiste al in mijn hart gesloten met zijn vorige albums, en daar druk ik hem nu gewoon nog wat dichter tegenaan. Ik had deze plaat op dit moment gewoon even nodig.

Op de hoes lezen we: dedicated to the dreamers, seers, griots and truth tellers who refuse to let us fully descend into madness.

Fuck corona, vier het leven! is mijn gevoel bij het beluisteren van de nieuwe Jon Batiste.

www.jonbatiste.com

(aERodynamIC)


Your Comment