RSS

Claud – Super Monster

Super Monster

“Super Monster” is het debuutalbum van de uit de buitenwijken van Chicago afkomstige 21-jarige Amerikaanse popmuzikante Claud Mintz. Een productieve en getalenteerde componiste, die in een korte tijd meer dan vijftig nummers heeft gepend. Dertien daarvan zijn onder haar voornaam op deze plaat verzameld, die tevens de eerste release is van de non-binaire artieste op Saddest Factory. Het nieuwe label van Phoebe Bridgers.

Vervuld van liefdesverdriet en hoop verkent Claud op “Super Monster”, dat vernoemd is naar een ongepubliceerde schets van Daniel Johnston, de wonderen van het leven en maakt zij ons deelgenoot van haar zoektocht naar een eigen identiteit.  Liefdesverdriet kan ook mooi zijn, of op zijn minst mooi, luchtig en onbevangen klinken. 

Op haar eersteling is er dan ook genoeg te vinden om enthousiast over te zijn. Zo’n plaat die je opzet en dan doelloos urenlang naar het plafond kijkt of dagdromend uit het raam staart.

“Super Monster” is een super melodieus, fris, speels en meedogenloos aanstekelijk indiepop album met vleugjes shoegaze en r& b, waarop je kunt dansen, huilen en verliefd op kan worden. Ieder nummer is op zijn eigen manier boeiend en speciaal en biedt hoop en zekerheid aan transjongeren over de hele wereld.

In een interview met Apple Music vertelde Claud over haar bedoelingen met dit debuut. “Ik verdien het om liefde te voelen”, vertelde ze. “Soms vergeten mensen dat ze het kunnen geven en ontvangen”.  Sommige mensen zien liefde als een monster, met zijn angstaanjagende verwachtingen en verplichtingen. Uiteindelijk is “Super Monster” niet iets om bang voor te zijn of om te vermijden. Verwelkom het in je leven en stel je open voor wat je te bieden heb.

www.claud.online

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment