RSS

Flock Of Dimes – Head Of Roses

Head of Roses

Als de liefde breekt, zijn er zelden winnaars. Jenn Wasner, de vrouwelijke helft van de indierock formatie Wye Oak verpakt dit inzicht onder de projectnaam Flock of Dimes op het vervolg van haar solodebuut “If You See Me, Say Yes” uit 2016.

“Head Of Roses” is een album over verdriet, vanuit een dubbel oogpunt – over het breken van je hart en het breken van iemands hart. Een diep en intens persoonlijk album, dat Jenn produceerde met Nick Sanborn in Chapel Hill, North Carolina. Diverse muzikale vrienden onder wie Andy Stack (Wye Oak), Meg Duffy, Matt McCaughan (Bon Iver) en Adam Schatz droegen ook een belangrijk steentje bij aan deze plaat.

Op “Head Of Roses” verkent Wasner met haar gemoedelijk stemgeluid de sfeervolle kant van de electropop en indiefolk, te midden van akoestische gitaren, pulserende synthesizerklanken, piano en een drummachine. En die onvervalste, vette gitaarriffs van de Fender Stratocaster in Price Of Blue, die smaken echt naar meer hoor. Maar het blijft spijtig genoeg bij dat ene nummer. En daarom zit het album ook vol zachtheid, waarop Wasner de kwetsbaarheid en eerlijkheid omarmt.

Als we niet kunnen leren om van elkaar te houden, dat we anderen nodig hebben of op onze beurt zelf nodig zijn, zijn we verloren, vertelt ze aan de weblog van ‘The fat angel sings’, ‘Als we elkaar niet kunnen accepteren, dan zijn we misschien niet het soort die het waard is om gered te worden. Maar ik denk dat we dat zijn – of dat zouden we tenminste kunnen zijn’. Luister met een open hart naar “Head Of Roses”. Een moment van mindfulness waarvan we nog kunnen leren.

www.flockofdimes.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment