RSS

Efterklang – Windflowers

Deense band Efterklang komt met nieuw album Windflowers: Er is leven na de  pandemie - Reporters Online

Ten tijde van het album “Piramida” (2012) was ik helemaal in de ban van de Deense formatie Efterklang en zag ik ze zowel in Rotterdam als in Madrid optreden. Heerlijke shows.

En hierna leek het gedaan totdat het vijftal twee jaar geleden toch weer in de schijnwerpers kwam te staan met “Altid Sammen”. Snel opgevolgd door het nieuwe wapenfeit “Windflowers”. Andere tijden, andere beleving.

Het album opent wat traag met Alien Arms en dat blijkt het begin te zijn van meer nummers in hetzelfde tempo. Lady of the Rocks is niet meer dan een sfeerschets.

Mij pakt dat toch niet helemaal. Ik vind het zelfs wat saai. Nu is Casper Clausen ook geen zanger van wereldformaat en heeft hij ook niet echt een heel opvallende stem. Dat zorgt er bij mij voor dat het hier en daar allemaal wat stroperig klinkt. Maar ergens is het ook wel heel puur door de instrumentatie.

Vanaf Dragonfly verandert dit en daarmee kan ik toch wel opgelucht adem halen. De voorgaande nummers lijken hierdoor ineens een wat meer sfeervolle opmaat te zijn voor de rest van het album met Åbent Sår als sterke afsluiting.

En die eerste nummers? Ongetwijfeld zullen die nog wel groeien. En daarmee levert Efterklang toch wel een fraai album af. Andere tijden, andere beleving… zeker. Maar de band weet in elk geval telkens weer te verrassen.

www.efterklang.net

www.konkurrent.nl

(aERodynamIC)


Your Comment