RSS

Danny Guinan – Now Is The Time

In het kader van de onopvallendste hoes van 2021 nomineer ik bij deze “Now Is The Time” van Danny Guinan. Een in Ierland geboren en getogen singer-songwriter, die al geruime tijd in ons land resideert.Gelukkig was in de uitklapbare hoes een prima leesbaar tekstboekje toegevoegd. Maar goed, ik word geacht iets over het album zelf te zeggen.┬á

“Now Is The Time” is het vijfde solo-album van de Ier, die eerder naam maakte met de formatie Speranza. Bij Danny Guinan draait alles om liedjes. De emotionele intensiteit die hij daarmee overbrengt is heel erg mooi, waarbij hij zijn Ierse roots niet verloochent. Die emotie grijpt je het hele album bij je lurven ondanks dat zijn liedjes grotendeels vrij rustig en ingetogen zijn. Voor de finishing touch van de akoestisch geori├źnteerde folkpop zorgen The Magic Strings, de fraaie strijkersarrangementen en de hulp van diverse bevriende muzikanten als Ed Veltrop (piano) en Leon Klaasse (drums).

‘Dit is het moment voor een nieuw begin’. Woorden waarmee hij zijn nieuwe plaat opent. Tijd om even stil te staan bij zijn verhalen, die even inspirerend en opbeurend zijn. In navolging van geniale landgenoten onder wie Glen Hansard en Damien Rice zou Danny Guinan veel meer aandacht verdienen, want ik denk dat er wel wat mensen als een blok vallen voor deze plaat.

www.dannyguinan.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment