RSS

Pom Pom Squad – Death Of A Cheerleader

Het debuutalbum Death Of A Cheerleader van de New Yorkse indierockformatie Pom Pom Squad behaalde tal van eindejaarslijstjes bij onder meer Rolling Stone, NPR, Stereogum en Paste. Reden te meer om ons oog op deze plaat te laten vallen op de dag dat de nieuwe video verschijnt van hun samenwerking met Nada Surf zanger Matthew Caws.

Voordat je 1 noot heb gehoord zit het gelijk goed met die spraakmakende albumtitel. Die zal je onherroepelijk even doen terugdenken aan het briljante Death Of A Disco Dancer van The Smiths van het even geniale album Strangeways Here We Come.

Onder leiding van zangeres Mia Berrin presenteert het viertal uit Brooklyn veertien nummers, waarvan met name de heerlijke furieuze stukken als Cake, Lux en Shame Reactions eruit springen. En hoewel Pom Pom Squad ons nog niet continu de horlepiep laat dansen hoor je op Death Of A Cheerleader wel degelijk dat er veel meer in het vat zit. De potentie voor de toekomstige opvolger waarop het accent waarschijnlijk nog wat verlegd wordt naar het meer steviger karakter.

Death Of A Cheerleader staat bovendien bol met referenties uit de jaren vijftig en vroege jaren zestig, waaronder de Phil Spector periode, fraaie, filmische vioolarrangementen en zelfs een interpretatie van Crimson + Clover van Tommy James en de Shondells.

www.pompomsquadband.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.