RSS

Manu Delago – Environ Me

Manu Delago - Environ Me [CD], Konkurrent

Environ Me. Een woodspelling van de milieubewuste handpanspeler Manu Delago dat hij duidelijk begaan is met de natuur en het klimaat. En dat zou iedereen wel eens mogen doen. Onze kwetsbare planeet beschermen. Een duidelijke boodschap. Dat heeft de Oostenrijkse muzikant op zijn zevende plaat ter harte genomen. Ter ondersteuning van de single ReCycling fietste Delago met zijn band door Midden-Europa en aten ze alleen plaatselijk en duurzaam veganistisch eten. In totaal legde het gezelschap meer dan 1500 km af. Zelfs de vinyl versie van Environ Me is gemaakt van gerecyclede materialen. Als visueel aspect koos hij op de hoes voor een elektriciteitspaal en het metalen frame van een bergsleeplift in de middle of nowhere, waar je puur natuur zou verwachten

Op het nieuwe album versmelt Delago het geluid van zijn omgeving met het digitale tijdperk en elektronische muziek, met de hoogste waardering voor de natuur. We hadden verschillende avontuurlijke opnamesessies en video-opnames: met vier percussionisten op een bevroren meer, met 20 contrabassisten in een gekapt bos en nog veel meer.”Als luisteraar voel ik vanaf minuut 1 meteen de focus van zijn werkstuk. De opener Interference grijpt je bij de strot en gooit je in een ondoorgrondelijke schoonheid.

Delago leidt de luisteraar met vaste hand. Van losscheurend klittenband en het geluid van water tot aan de interfentie van eletriciteitskabels en het knarsen van draaiende fietstandwielen. Als je geen liefhebber bent van experimentele muziek, sla dan deze plaat asjeblieft meteen over.

www.manudelago.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.