RSS

Andrew McConathy and The Drunken Hearts – Alive ‘n Free

De dronken harten

Tja, je moet wat als je promotietour met Yonder Mountain String Band omwille van je meest recente plaat door de wereldwijde pandemie wordt stopgezet. De aandacht voor je bandje en je laatste wapenfeit zal verslappen. Voor een gat is bandleider Andrew McConathy van The Drunken Hearts dat van een akoestisch folktrio in de loop der jaren is ontwikkeld tot een vijfkoppig electrisch americana en roots vijftal, niet te vangen.

Zes muzikanten, zes vliegtuigvluchten, drie takelwagens, twee bestelwagens, twee winterstormen, één slechte transmissie en één platte U-Haul-vrachtwagen resulteerden in een digitaal verschenen live album. En een prettige kennismaking voor mij met dit bandje. Alive ‘n Free geeft een mooie, dynamische staalkaart van hun kunnen en is een selectie uit de opgenomen zeventien shows, die zij in de herfst van 2019 gaven.

Ik luisterde naar opvallende momenten en solide vertolkingen van nieuwere nummers, maar ook naar ouder werk, terwijl ik ernaar streefde een unieke setlist te maken met een energieke flow van begin tot eind.” Het brengt de luisteraar naar een tijd zonder zorgen op diverse favoriete locaties van The Drunken Hearts. 

www.thedrunkenhearts.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.