RSS

Bruut! – Zest

Bruut! - Zest - CD | CD-Hal Ruinen

Superjazz. Zo noemt het Amsterdamse Bruut! hun muziek. En laten we wel wezen: ik had in mijn stoutste dromen niet kunnen vermoeden wat deze heren voor mij met zo´n term in petto hadden. Een vluchtige blik op het hoesje van hun nieuwe wapenfeit spreekt boekdelen met titels als (Thelonius) Monk, Buddy (Miles) en Billie (Holiday). Een nieuwe plaat, een nieuw label (Excelsior Recordings) en een noodgedwongen, andere aanpak door de pandemie. Zest klinkt dan wel wat toegankelijker dan de meeste van hun achterliggende platen. Voer voor een breed publiek.

Per luisterbeurt grijpt Zest als een dracula alsmaar steviger naar mijn keel. En ontwaar ik een energieke en instrumentale wereld waar je de liefde voor de surfrock, boogaloo, Italiaanse spaghetti westerns, jazz en andere soorten muziek in terughoor.

Bruut! knalt, knettert en bruist als een mousserende wijn in een glas en weet zich te onderscheiden met een opzwepend, vol en vet geluid. Vol expressie, creativiteit en afwisseling. Tegelijkertijd is het muziek dat het beste gedijt in het live-circuit. Want dat je je voeten met moeite op grond stil houdt is wel een ding dat zeker is. Dus ga je naar een optreden van deze band trek dan je vetste schoenen aan, want met Bruut! ga je gegarandeerd total loss.

25-03: Rotterdam, BIRD
01-04: Utrecht, TivoliVredenburg

02-04: Groningen, Simplon
03-04: Amsterdam, Melkweg
28-04: Sittard, Volt
30-04: Tilburg, Paradox By 013
11-05: Den Haag, Paard
12-05: Zaandam, De Flux
15-05: Zwolle, Hedon
01-06: Arnhem, Luxor Live
16-06: Alkmaar, Podium Victorie

www.bruutmusic.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment