RSS

Keeley Forsyth – Limbs

Limbs

Krakende hersenpannen. Daarmee word ik geconfronteerd als ik luister naar Limbs van de Britse zangeres, componiste en een gerespecteerde actrice Keeley Forsyth. Waar lijkt haar ongemakkelijke en elementaire vocale benadering toch op, die rond schaarse arrangementen van het harmonium, een cluster van pianonoten en ijzige synthesizerklanken, is gecentreerd. Namen als Nico, Nick Cave en vooral Scott walker schieten mij nadat inmiddels het stoom uit mijn neusgaten was gekomen na verloop van tijd te binnen.

Forsyth is in het bezit van een expressief stemgeluid waarmee zij het ongelooflijke vermogen heeft met een diep gevoel van mystiek vol pure drama te manoeuvreren en een beladen stemming weet te creëren. Net zo precies als een muzikant met zijn of haar instrument doet. Die onvergetelijke en intense falsetto, waarmee zij voortdurend grenzen verlegd, staat centraal op haar nieuwe plaat. Met zesentwintig minuten weliswaar aan de korte kant, maar wel eentje met een immense impact.

Hoewel er in principe niets bijzonders is aan een actrice, die ook eens een muzikale carrière prefereert, ligt de verrassing in de pure en onbehagen intensiteit van haar liedjes. Met een diepgang waardoor je je telkens afvraagt wat er aan de hand is. Limbs is een prachtig album dat elke keer dat je het hoort diep in je ziel lijkt te zinken. Het is krachtig en ontroerend als een soort van dramatische en emotionele muzikale mise-en-scène.

www.keeleyforsyth.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment