RSS

Matt Andersen – House To House

Albums | Matt Andersen, House To House

Voor het eerst gaat de stekker eruit op een studioplaat van de Canadees Matt Andersen. Een imposante verschijning met een evenzo stemgeluid, die de luisteraar zijn tot de verbeeldingsprekende zachte kant laat ondergaan. Een kwetsbaarheid die hij ons maar al te vaak toont als hij, gewapend met zijn akoestische gitaar, op de diverse podia optreedt.

Helemaal geen slechte keuze om zijn robuuste strot eens op de voorgrond te plaatsen.. Niet super uniek, maar Andersen beschikt wel over een partijtje elastische stembanden voor een brede waaier aan stijlen. De ┬┤real deal┬┤ en een ongelooflijk getalenteerde artiest, die met het uitgeklede geluid op zijn nieuwe House To House niets aan kracht opoffert, waarmee hij bekend om is geworden.

Ondanks de vocale ondersteuning van een heus gospelkoor in Time For The Wicked To Rest van David Francey en zijn interpretatie van het nummer People Get Ready is House To House een bescheiden aangelegenheid. Een product van een geniaal muzikant, die van zijn hart geen moordkuil maakt en zich luidkeels beklaagt over het kwaad in de wereld.

04-11: Rotterdam, LantarenVenster
06-11: Eindhoven, Muziekgebouw
15-11: Utrecht, TivoliVredenburg

www.stubbyfingers.ca

(Johan Schoenmakers)


Your Comment