RSS

Half Japanese – Jump Into Love

Er zijn door de jaren heen muzikanten, die in selecte kring een bepaalde cultstatus hebben opgebouwd.  Zonder lang over na te hoeven nadenken valt het Britse Half Japanese ook in die categorie. Actief sinds de jaren zeventig en onder meer een inspiratiebron voor de ons helaas ontvallen Kurt Cobain en Daniel Johnston.

Je kan veel over dit vijf koppige gezelschap zeggen, maar opvallen doen ze nog altijd met a-muzikale elementen en een ongeremde tegendraadsheid. Onconventioneel, bizar, primitief en ongrijpbaar. Stoïcijns zonder harmonie. Doen wat je leuk vind, dat is wat Half Japanese al bijna vijftig jaar doet Muziek die sterke zenuwen en zeer geoefende oren vergt. Debuterend in 1980 met een drie dubbelaar (!) vol demente, glorieus verneukte avantnoisepunkrock.

De hallucinerende waanzin slaat ook weer toe op album nummer twintig Jump Into Love, maar dit keer met een breder palet aan elementen. Jazz, folk, krautrock, de avant-garde wave van Pere Ubu en de onstuitbare, rauwe garagepunk stijl van MC5 en The Stooges passeren veertig minuten lang op het nieuwe wapenfeit van Half Japanese.

https://halfjapanesefire.bandcamp.com/album/jump-into-love

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.