RSS

Chuck E. Costa – At The Drawing Board

chuckecostahoes

Chuck E. Costa, afkomstig uit Madison, was in zijn jeugdjaren een kind die eens een keer niet zocht naar een gitaar. Nee, op zolder keek hij uit  naar opa’s baseball plaatjes. Maar vond alleen een gitaar met een gebroken hals. Als onafhankelijke troubadour heeft Chuck vanaf 2002 drie cd’s en 1 EP uitgebracht. Hij heeft inmiddels het podium gedeeld met o.a. Rosanna Cash, Peter Case, Josh Ritter en Richard Shindell. Voorafgaand aan zijn nieuwe projekt “At the drawing board” kon geïnteresseerden via zijn website geld doneren, zodat hij geld genoeg had om wederom zijn liedjes te vereeuwigen. Men zou er wel iets voor terugkrijgen. Voor b.v. een donatie van 25 dollar kreeg je een persoonlijk gesigneerde cd plus een bonuscd met demotakes. Maar voor 500 dollar zou hij speciaal voor jou een liedje schrijven, wat dan ook op zijn nieuw te verschijnen cd kwam. Uiteindelijk had Chuck genoeg geld bij elkaar om een EP bij elkaar te zingen. Met zijn gevoelige, chuckecoasta101oprechte stem die enigzins vergelijkbaar is met Danny Schmidt en zijn persoonlijke, emotionele teksten heeft Chuck E. Costa met zijn nieuwe aanwinst “At The Drawing Board”, een schilderachtige cd neergezet, waarvan de herinneringen aan zijn opa veelal voorbij komen. Het thema op deze EP is accepteren dat niet alles perfect is of kan zijn. Zes liedjes bevat deze cd, waarvan 4 nummers  akoestisch georiënteerd zijn, die je gekluisterd laat luisteren als Costa mijmert over de herinneringen aan zijn lievelings opa. De overige twee “aangekleedde” liedjes “At The Drawing Board” en “Where Are We Going?” zorgen voor de broodnodige afwisseling op dit fenomenale folky, americana cdtje. Gastmuzikanten als staande basspeler Tim Sway en drummer Colin Meyer zorgen voor een schitterende muzikale omlijsting. Helaas heeft Chuck voor het ontvangen geld maar een EP met zes nummers kunnen releasen, maar het smaakt wel naar veel meer. Nu is het wachten totdat de geldstroom weer gaat lopen voor een nieuw projekt. Alles hierover via de link: http://www.chuckecosta.com/invest.html

Bij het zien van de video en “At The Drawing Board” beluisterd te hebben, zal je moeten toegeven, dat deze artiest maar snel weer met een volledige cd op de proppen moet komen en dat een geldschieter Chuck E. Costa naar Nederland haalt voor een aantal concerten.

 

http://www.youtube.com/watch?v=DNmSPeZHAHs&feature=related

 

www.chuckecosta.com

www.myspace.com/chuckecosta

 

(johan schoenmakers)


0 Comments Add Yours ↓

  1. hans #
    1

    Mooi, aandacht voor Chuck E Costa! Eergisteren ontdekte ik de man op het net. Ik word dus op mijn wenken bediend met deze recensie. Dank daarvoor. Liefhebbers van o.a. Ellis Paul en Mark Erelli zouden hier eens naar moeten luisteren.