RSS

John Fullbright – From The Ground Up

De prijs voor de meest onverbiddelijk rockende opener gaat deze lente wat mij betreft naar het lied Gawd Above van John Fullbright. Direct bij de eerste tonen van dit 24-karaats lied sta ik op de bank te springen en manisch te plukken aan de imaginaire snaren van mijn luchtgitaar. Nu is Fullbright gelukkig niet afhankelijk van mijn goedkeuring, want het album From The Ground Up dat met dit lied aanvangt, ontving een heuse Grammy nominatie. Fullbright stamt uit de plaats Okemah in Oklahoma waar ook de legendarische folkzanger Woodie Guthrie zijn komst op aarde vierde. Gesteund door Greg Johnson, de eigenaar en uitbater van de roemruchte club The Blue Door, maakte Fullbright kennis met de grote singer-songwriters van zijn generatie.

Dat hij zijn oren goed de kost had gegeven, bleek uit zijn samen met Johnson uitgebrachte debuutalbum dat in 2009 in The Blue Door opgenomen werd. In de 115 Recording studio in Oklahoma zag dit jaar Johns studiodebuut From The Ground Up het levenslicht. Vrijwel het hele instrumentarium wordt door John zelf bespeeld. Of dat nu de gitaar, piano, orgel of harmonica betreft, het gemak waarmee Fullbright dat doet, bewijst dat in de americana een groots muzikaal talent is opgestaan. Co-producer en studio-eigenaar Wes Sharon verzorgt het basspel in de fraaie twaalf liedjes die dit album bevolken. Liedjes die nog eens extra bevestigen dat John Fullbright op alle vlakken een aanstormend talent is die niet alleen als zanger en instrumentalist maar ook als componist alle aandacht verdient.

www.johnfullbrightmusic.com

(Koos Gijsman)


0 Comments Add Yours ↓

 1. Hans #
  1

  Deze oudere jongere hoort in de ballades een vleugje Jackson Browne. In de up-tempo songs het New Orleans van Little Feat. Fraai album.

 2. 2

  Twee juweeltjes van cds gemaakt.
  Ik heb hem verschillende malen zien optreden, oa de Bunker in Gemert.
  Een aanrader als hij in de buurt speelt.

 3. Walter #
  3

  Uitstekende cd !