RSS

Lee Harvey Osmond – The Folk Sinner

In 2009 maakte Tom Wilson als Lee Harvey Osmond, de nom de plume van een van zijn vele muzikale gedaanten, één van de mooiste plaatjes van dat jaar: A Quiet Evil, een album dat van ons het predicaat ‘cd zonder ook maar één zwak moment’ kreeg. Tijdens de jaren die daarna volgden was Wilson druk bezig met tal van andere projecten, wat hem er gelukkig niet van weerhield om geregeld met Lee Harvey Osmond op te treden zodat dit initiatief gelukkig niet voortijdig op een zijspoor werd geparkeerd. Beter nog, het collectief dat ervoor zorgde dat A Quiet Evil zo’n lovenswaardige plaat werd, stapte enige tijd terug onder creatieve leiding van Wilson en productionele supervisie van Michael Timmins (Cowboy Junkies) de studio in Ontario weer in om daar een paar weken later uit te komen met The Folk Sinner, een album dat vermoedelijk opnieuw geen seconde aandacht zal krijgen op de nationale radiozenders van Nederland en België, maar dat van openingstrack Oh Linda tot en met afsluiter Deep Water biologeert, fascineert en overdondert.

Tom Wilson heeft de gave om songs te schrijven die zich schijnbaar moeiteloos in je geest vastbijten, songs met een gouden randje. Daarnaast beschikt hij ook nog eens over een vriendenkring die uiterst getalenteerd is. Zo past zijn fluwelen bariton als gegoten bij het weemoedige stemgeluid van Margo Timmins (Deep Water) en de countryfeel van Oh Susanna (Big Chief). Bassist Sean Dean (The Sadies) zorgt met zijn wiegende basloopjes en -lijnen (Break Your Body) voor een krachtige maar subtiele basis. Verder kan Wilson weer rekenen op allerlei fraais van kompanen Colin Linden (met wie hij als Blackie & The Rodeo Kings de podia onveilig maakt), Andy Maize (Skydiggers) en Paul Reddick (luister eens naar zijn cd Sugarbird uit 2008!). Dankzij al die vereende krachten behoort The Folk Sinner nu al tot het beste dat de canadiana ons dit jaar zal bieden. Is die slotsom voorbarig? Luister naar deze plaat, laat je meeslepen door de productie die zo zuiver is als Canadese sneeuw en trek zelf je conclusie.

www.altcountryforum.nl/2009/05/19/lee-harvey-osmond-a-quiet-evil


0 Comments Add Yours ↓

 1. Leo #
  1

  Geweldige ‘plaat’ !!!!

 2. Martin #
  2

  Ja, Leo, ik hield van de afkorting LP, maar van cd gruwel ik sinds het ontstaan ervan. En ‘schijf’ vind ik al even erg. Dan maar ‘plaat’ 😉

 3. Walter #
  3

  Erg mooie cd !


1 Trackbacks/Pingbacks

 1. Lee Harvey Osmond – Beautiful Scars /  26 05 15